Souhrn událostí uplynulého dne – 6.2.2018

Ve Zlínském kraji loni mírně vzrostla výroba vepřového masa

Ve Zlínském kraji v prvních třech čtvrtletích loňského roku mírně vzrostla výroba vepřového masa. Zatímco v roce 2016 se za stejné období vyrobilo 4966 tun masa, loni už to bylo 5049 tun. Nárůst produkce činil 1,7 procenta, vyplývá z údajů zlínské pobočky Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Ukrajinci mohou řídit autobus, ale traktor ne. Zemědělský svaz poukazuje na problém řidičských oprávnění v EU 

Řidičské oprávnění skupiny T (traktor) je na rozdíl od ostatních řidičských skupin platné pouze v zemi jejího vydání. Jak zjistil Zemědělský svaz ČR, právní úprava oprávnění k řízení traktoru je plně v pravomoci každého členského státu, tedy všude jiná.

Nově zrekonstruovaná Pivovarská restaurace ve Svijanech láká na českou kuchyni a dvanáct různých svijanských piv

Po měsíční rekonstrukci se tento týden znovu otevírá oblíbená Pivovarská restaurace ve Svijanech. Zařízení v těsné blízkosti svijanského pivovaru slouží již od roku 2002 nejen pro zaměstnance a hosty pivovaru a zákazníky vedlejší pivovarské prodejny, ale i pro návštěvníky parku a expozic Zámku Svijany.

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. má v Estonsku nového silného partnera

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. jmenovala nového distributora pro estonský trh. Distribuci výrobků ZETOR v Estonku bude nově zajišťovat společnost Specagra, která nyní zajišťuje distribuci traktorů značky ZETOR v Litvě.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info