Souhrn událostí uplynulého dne – 7.2.2018

Po máslové krizi vepřová? Čechy drtí levný dovoz, sami maso nevyrábí

Stačí málo a vyznavači bůčku a vepřového masa obecně budou muset sáhnout hlouběji do kapsy. Česko je totiž soběstačné ve výrobě vepřového pouze z 35 procent nutné produkce, což může vést k tomu, že ceny vepřového vystřelí nahoru, podobně jak se to v loňském roce stalo s máslem. Varuje před tím Agrární komora ČR.

Muž z Litoměřicka podle policie trávil zvířata zakázaným jedem

Až osm let vězení hrozí muži z malé obce na Litoměřicku, který podle policie jedem karbofuran trávil zvířata ve volné přírodě. Při domovní prohlídce u něj kriminalisté našli desítky gramů této chemické látky, která je v České republice zakázaná a mohla by způsobit smrt skoro čtyř desítek lidí.

Podpora evropským včelařům by se mohla zvýšit o 50 %

Poslanci Zemědělského výboru Evropského parlamentu se minulý týden shodli na urgentní potřebě zachránit včelstva v EU. Požadují, aby EU zvýšila o polovinu podporu včelařům, zakázala škodlivé pesticidy a více investovala do vyvíjení bezpečných léků pro včely.

Plzeňský kraj letos dá na podporu včelařů 2,5 milionu korun

Plzeňský kraj dá i letos 2,5 milionu korun na podporu včelařství v regionu. Stejnou částku rozdal i loni. Program vyhlašuje hejtmanství od roku 2008 a od té doby rozdělilo mezi včelaře kolem 18 milionů korun, řekla ČTK krajská radní odpovědná za životní prostředí a zemědělství Radka Trylčová (ODS).

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info