Souhrn událostí uplynulého dne 19. 2. 2018

Za mrtvé divočáky bylo ve Zlínském kraji vyplaceno 13,4 milionu

Za odstřelení či nalezení uhynulého divočáka dostali loni lovci ve Zlínském kraji 13,4 milionu korun. Takzvané zástřelné a nálezné vyplácí krajská veterinární správa v souvislosti s vypuknutím nákazy afrického moru prasat.

Milionový byznys ze sklepa. Chipsy z hrachu za dva roky dobyly řetězce

Češi znají jen hrachovku a čočku nakyselo, říká s nadsázkou Ostravan Martin Mondek. Před dvěma lety proto zažehl v domácí fritéze svou malou revoluci jídelníčků. V současnosti dodává jeho firma Yes Chips do velkých řetězců a míří za hranice. Vypadá to, že našel podobnou díru na trhu, jako dříve výrobci zeleninových chipsů.

Ptáků v české krajině ubývá, patrné je to zvlášť u koroptví

Dříve běžné ptačí druhy jsou v české krajině čím dál vzácnější. Platí to zejména o ptácích zemědělské krajiny, kterých proti roku 1982 ubylo téměř 34 procent. Pokles pokračoval i loni, vyplývá ze zprávy České společnosti ornitologické (ČSO), kterou má ČTK k dispozici.

Zlaté pivní pečetě získaly Bernard, Heineken, Černá Hora i Budvar

Ceny Zlatá pivní pečeť získalo na Mezinárodním pivním festivalu v Českých Budějovicích 65 pivovarů. Nejvíc Bernard, Heineken i Rodinný pivovar Zichovec, dále Černá Hora, Starobrno, Holba, Budvar, Poutník, Litovel, Primátor, Protivín, Dalešice, Staropramen či Pivovar Jadrníček z Náměšti na Hané.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info