Souhrn událostí uplynulého dne – 20. 2. 2018

Veterináři loni při kontrolách pohody zvířat odhalili 51 závad

Při kontrolách zaměřených na welfare, tedy pohodu zvířat, zjistili loni veterináři v chovech ve Zlínském kraji 51 závad. Celkově udělali 383 kontrol zaměřených právě na tuto oblast. Mezi nejčastější prohřešky patřily špatné chovatelské podmínky atd.

Ministr Milek v Bruselu: Každé jednání k budoucí podobě SZP je pro nás nyní důležité, nastavují se klíčová pravidla pro naše zemědělce

Rada ministrů pro zemědělství a rybářství v Bruselu dnes řešila klíčové parametry budoucí podoby Společné zemědělské politiky (SZP). Ministr zemědělství Jiří Milek znovu odmítl plošné zavedení povinného zastropování přímých plateb, které by na české zemědělství mělo zásadní dopady.

Čokoláda s bramborami či jehličím? I takové už český podnikatel vyrobil

Čokoládu miloval od dětství. Přestože pak vystudoval strojní inženýrství, nezanevřel na ni. Loni na podzim otevřel Jan Odložil v Modřicích 1. brněnskou čokoládovnu. Vyrobil už nejroztodivnější příchuti, třeba čokoládu s jehličím, bramborami nebo škvarky.

Semínka z nejcennějších stromů putují do Národní banky osiva, aby pak posloužila k založení nových lesů

Jen ta geneticky nejcennější semínka budou uložena v Národní bance osiva lesních dřevin v Kunovicích, aby mohla v budoucnu přispět k založení nových porostů. Díky nim budou zachovány nejhodnotnějších populace lesních dřevin v České republice.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info