Souhrn událostí uplynulého dne – 22.2.2018

Ve filetách aljašské tresky bylo místo 65 pct masa jen 25 pct

V mražených filetách aljašské tresky, kterou do českých obchodů dovážela z Číny firma Misiek z Vysoké na Bruntálsku, bylo místo 65 procent masa pouze 25 procent masa. Zbytek tvořila voda a sůl jako stabilizátor.

Třicet českých peletáren hlásí rekord. Dřevních pelet se u nás loni vyrobilo 365 tisíc tun

Už pátým rokem dosahuje meziroční růst výroby dřevních pelet dvojciferných čísel. Třicet českých peletáren v roce 2017 vyrobilo o 11 % více ekologického topiva než v předcházejícím roce. 96 % loňských pelet navíc mělo mezinárodní certifikaci nejvyšší kvality ENplus A1.

Kauflandu loni v Česku klesly tržby i zisk

Tržby největšího tuzemského obchodního řetězce Kaufland klesly ve finančním roce 2016/2017, který trval od začátku března 2016 do konce února 2017, o dvě procenta na 57 miliard korun. Zisk společnosti před zdaněním se snížil o pět procent na 1,97 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Pivovar Regent zvýšil výstav, novinkou jsou plechovky

Třeboňský pivovar Regent měl loni výstav přes 77.500 hektolitrů, meziročně téměř o 1000 hektolitrů vyšší. Výstav roste posledních pět let. Loni pivovar se 45 zaměstnanci začal prodávat i plechovkové pivo. Investovat bude letos Regent deset milionů Kč do lahvárny i sudárny.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info