Farmářské trhy v metropoli startují, nabídnou bylinky i zabijačku

Zelenina, květiny, ale i zabijačka. Farmářské trhy v metropoli spouštějí další sezonu a nabízejí rozmanitý program. Už v sobotu 3. března se tak otevře oblíbený trh na dejvickém Kulaťáku, který každoročně navštíví až 6 tisíc lidí. Letos se tu budou trhovci více střídat, šanci dostanou i nováčci z Prahy 6. V průběhu března se na trhu objeví zejména první bylinky, medvědí česnek, ale i jarní květiny.

V půlce března budou zahájeny trhy na Kubánském náměstí. Pořadatelé zde letos chystají množství tematických akcí. „Koncem března uvítáme jaro, bude tu probíhat zabijačka,“ uvedl organizátor Milan Doruška. Řezníci předvedou svoje řemeslo, návštěvníci tak uvidí, jak se připravuje jitrnice či tlačenka.

Hitem jsou akce zaměřené na vaření

Pořadatel trhu na Spořilově se chystá zaměřit zejména na vaření. „V plánu je i předváděcí akce s tématem 19. století,“ popsal Karel Czaban.

Na začátku března pak prodejci na Rajské zahradě nabídnou rozšířený sortiment bylinek. „Akce je pro zahrádkáře a milovníky pěstování zejména ze sídlišť,“ uzavřel Czaban.

Prodej bez obalu se rozšíří i na Náplavku

Dětem se letos bude věnovat trh na náměstí Jiřího z Poděbrad. „Každý pátek by měly být připravené dílny pro děti, v sobotu je součástí trhů živá hudba,“ uvedla mluvčí třetí městské části Michaela Luňáčková.

Hitem loňského roku se stal bezobalový prodej, který se objevil na Řezáčově náměstí, tedy na trzích na Heřmaňáku.

„V plánu je pokračování trhu i v roce 2018 a rozšíření částečně bezobalového prodeje na farmářské trhy Náplavka,“ uvedli organizátoři. Ekologičtějšímu způsobu prodeje se nebrání ani prodejci na Kulaťáku. „Lidé si často nosí vlastní obaly, zeleninu ukládají do košíků,“ připomněla za organizátory Andrea Vodňanská. V sortimentu se tu objevují i látkové pytlíky, plátěné tašky či síťovky.

Autor: Jana Kašparová

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info