Zima to nevzdává, o víkendu se znovu ozvou mrazy. Pak se ale opět oteplí

Zatímco minulý víkend byl doslova jarní a padaly teplotní rekordy, ten nadcházející se ponese opět ve znamení zimy. Česko čekají mrazy, oblačno s deštěm a hlavně na severu země se sněhem. Mrazy se ale nijak neusadí, během dalšího týdne přijde znovu oteplení.

Během čtvrtečního večera začne od jihozápadu přibývat frontální oblačnost. V pátek už bude převládat oblačno a zataženo a většinu území čekají dešťové kapky. Oproti předchozím dnům už také teploty klesnou na hodnoty mezi čtyřmi a osmi stupni Celsia, pouze na jihu republiky se ještě mají pohybovat kolem jedenácti stupňů.

Na výrazné ochlazení je třeba připravit se v sobotu. Teploty se budou pohybovat od minus do plus dvou stupňů, převažovat bude oblačno až zataženo. Od dopoledne se dá na severu očekávat sníh, ten se pak objeví i v nižších polohách. Právě u severních hranic připadne v průběhu víkendu nejvíce sněhu, především se příděl týká Krkonoš a Jeseníků.

V neděli už se teploty nad nulu ani nepodívají. Minima se usadí na minus šesti a v převažujícím oblačném počasí se nejvýše objeví rtuť teploměru na hodnotě minus dvou stupňů Celsia. Stále bude převládat zataženo, místy bude opět padat sníh.

Na začátku příštího týdne se ještě zima z posledních sil bude chtít udržet, ale nástup jara v průběhu příštího týdne ji nemilosrdně vytlačí. Následující víkend by se teploty opět měly vyšplhat na patnáctku.

Zdroj: ČT24

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info