Souhrn událostí uplynulého dne – 15.3.2018

Albert prodával rozinky s toxickou látkou, zjistila inspekce

Výrobcem je slovenská společnost Encinger, která vyrábí sušené ovoce i pod vlastní značkou a dodává je i do ostatních řetězců a maloobchodních prodejen.

Biopaliva nové generace se blíží. Řasy jsou sedmkrát účinnější než etanol z kukuřice

Biopaliva založená na řasách by mohla cenově konkurovat ropě. Jejich boom by měl přijít do 20 let. Boom produkce pokročilých biopaliv vyrobených z řas může odstartovat koncem 20. let. Předpovídá to biotechnologická společnost Synthetic Genomics, která palivo vyvíjí ve spolupráci s firmou Exxon Mobil.

V Česku vznikl první speciální Food Box. Lidé do něj mohou darovat potraviny potřebným

V Brně mohou lidé přímo v obchodním centru darovat potraviny a pomoci tak potřebným. Speciální Food Box je zatím v Česku jediný, zájemci ho najdou v nákupním centru Avion. Tvůrci projektu Potravinové banky chtějí umístit boxy i do dalších obchodů. Do konce roku by mohly být nejméně na deseti místech.

Zemědělský svaz: Zisk zemědělců v ČR loni zůstal na 12 mld. Kč

Zemědělské podniky v Česku podle Zemědělského svazu vykázaly za minulý rok zisk na úrovni 12 miliard korun, zhruba stejně jako v roce 2016. Dopad sucha na pěstování plodin vyrovnalo zlepšení cen v živočišné výrobě, především u mléka a vepřového masa.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info