Souhrn událostí uplynulých dní – 16.3. – 18.3.2018

Pardubice pořídily popelnice na použitý rostlinný olej

Pardubice rozšiřují separaci odpadu na další komoditu. Obyvatelé sídliště Dubina mají nově k dispozici pět oranžových popelnic na použitý rostlinný olej. Dosud ho mohli odevzdávat jen do sběrných dvorů. ČTK to sdělil pracovník odboru životního prostředí Roman Slach.

V Pardubickém kraji ubývá zajíců a bažantů

Stavy zajíců a bažantů v Pardubickém kraji dlouhodobě klesají a jsou na historickém minimu. V roce 2016 myslivci napočítali 14.044 zajíců, deset let předtím jich bylo 18.775. Počet bažantů se snížil z 11.484 v roce 2006 na předloňských 6976. Naopak v kraji přibylo daňků, stavy ostatní lovné zvěře se příliš nemění, vyplývá z informací, které zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

Se začínající sezónou farmářských trhů zahájí také SVS jejich kontroly

Již několik let spolu se začátkem jara začíná po celé České republice také sezóna farmářských trhů. Státní veterinární správa (SVS) tento způsob prodeje, který umožňuje nabízet produkty od lokálních výrobců, podporuje.

Po 70 letech se Národní zemědělské muzeum v Praze dočkalo expozice Zemědělství

Od čtvrtka 15. března bude v Národním zemědělském muzeu na Letné otevřena nová expozice Zemědělství. K vidění bude ruchadlo bratranců Veverkových i plemenný býk César.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info