Souhrn událostí uplynulého dne – 19.3.2018

Veterináři loni zjistili závadu u čtvrtiny prodejců na trzích

Veterináři loni našli alespoň jednu chybu u čtvrtiny kontrolovaných prodejců na farmářských trzích. Bylo to zhruba stejně jako předloni. Z provedených 327 kontrol bylo pochybení v 82 případech. Celkový počet pochybení, kterých bylo i několik u jedné kontroly, dosáhl 226.

Povinně stanovený podíl českých potravin by porušil základní zásady EU

Ačkoli se někomu může zdát na první pohled záměr zákonem stanovit závazný podíl českých potravin v českých maloobchodech jako opatření ve prospěch českého spotřebitele, a tak je to také často prezentováno, skutečným výsledkem by byl pravý opak.

Francouzské úřady odhalily rozsáhlý podvod v obchodu s vínem

Jistý francouzský obchodník prodal nebo se pokusil prodat dohromady přes 48 milionů litrů podřadného vína, které vydával za značkové víno z údolí Rhôny. Oznámily to francouzské úřady. Na podvod se podle místního tisku přišlo loni náhodou během banální daňové kontroly u firmy obchodující s vínem.

Liberecký kraj opět podpoří včelaře, v programu je 1,5 mil.Kč

Liberecký kraj znovu podpoří včelaře, v programu pro ně je letos 1,5 milionu korun. Na pořízení nových úlů, včelařských pomůcek, zakoupení včelstev či na opravy včelínů mohou chovatelé včel získat až 40.000 korun. ČTK o tom informoval radní pro zemědělství Jiří Löffelmann (Starostové pro Liberecký kraj).

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info