Souhrn událostí uplynulého dne – 20.3.2018

Epidemii afrického moru prasat zastaví jedině účinná vakcína. Ministr Milek v Bruselu zdůraznil potřebu spolupráce evropských výzkumníků

Vyvinutí účinné vakcíny a proočkování celé populace divokých prasat je podle ministra zemědělství Jiřího Milka jediný způsob, jak se může Evropa zbavit afrického moru prasat. Na nutnosti zapojení výzkumných ústavů a univerzit v celé EU se dnes ministr shodl s eurokomisařem pro bezpečnost potravin Vytenisem Andriukaitisem.

SZPI nařídila stažení ovoce goji kontaminované pesticidem carbofuranem

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Lidl Česká republika v.o.s., aby ze všech svých poboček neprodleně stáhla potravinu Vemondo Goji,– sušené plody kustovnice čínské, v balení 70 g, šarže L7195B. Dodavatelem potraviny je společnost Noberasco S.p.A., Carcere, Itálie.

Kadaň si od soukromníka pronajme pozemek na pěstování vína

Město Kadaň si od soukromníka dlouhodobě pronajme další pozemek pro pěstování vína. Slunný pozemek s rozlohou asi 18.000 metrů čtverečních jeho majitel nevyužíval, ve vinici se zřejmě promění už letos.

Česká technologická platforma pro zemědělství se distancuje od spolupráce na konferenci Průmyslové zemědělství, výživa lidstva a vymírání druhů.

Česká technologická platforma pro zemědělství, resp. Zemědělský svaz ČR jako její koordinátor, se distancují od spolupráce na konferenci Průmyslové zemědělství, výživa lidstva a vymírání druhů, kterou pořádá Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info