Souhrn událostí uplynulého dne – 22.3.2018

Většina bílých vajec se před Velikonocemi dováží z Polska

Vejce, tradiční symbol svátků jara, se před Velikonocemi budou prodávat za zhruba 3,50 Kč za kus, supermarkety na ně plánují slevy. ČTK to řekla předsedkyně Českomoravské drůbežářské unie Gabriela Dlouhá. Většina bílých vajec se letos dováží z Polska.

EU dala zelenou spojení Bayeru s Monsantem

Německý chemický a farmaceutický koncern Bayer má souhlas Evropské komise s převzetím americké biotechnologické společnosti Monsanto za 62,5 miliardy dolarů (1,3 bilionu Kč). EU tak dala zelenou poslední ze tří megafúzí, které změní tvář světového agrochemického průmyslu.

Poškození vegetace fluorem a jeho sloučeninami

Fluor a jeho sloučeniny jsou používány v různých odvětvích průmyslu a jejich nadměrné množství, které se dostává do ovzduší, může způsobit vážná poškození vegetace. Kde a jakých hodnot dosahují koncentrace fluoridů, zkoumali experti z Výzkumného ústavu lesního hospodářství a myslivosti, v. v. i.

„Pivaři z Bornea“ na pokraji vyhynutí

Češi již dvanáct let chrání 45 000 hektarů unikátního tropického pralesa, který obývají „pivaři z Bornea“ – vzácné opice kahau nosatí. Projekt na ochranu těchto unikátních obyvatel ostrova Borneo ale nyní musí být omezen. „Pivařům“ na Borneu tak nejspíš nastanou těžké časy.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info