Souhrn událostí uplynulého dne – 19.4.2018

Ministr: Protikůrovcovou vyhlášku čeká už jen podpis

Novelu vyhlášky, podle jejíhož návrhu by se kůrovcové kalamity mohly řešit podle krizového zákona, čeká podle ministra zemědělství Jiřího Milka (za ANO) už jen jeho podpis. Vlastníci lesů se jí mohou začít řídit a dostali k tomu pokyn, řekl dnes ministr poslancům při interpelacích.

Veterináři vrátili do Estonska tunu neoznačených sušených ryb

Veterináři vrátili do Estonska tunu neoznačených sušených rybích výrobků. Obaly byly znečištěné, špinavý byl i prostor vozidla, ve kterém se ryby převážely. Zásilku společně s celníky zadrželi v Pardubickém kraji. ČTK to sdělil zástupce tiskového mluvčího Státní veterinární správy (SVS) Petr Majer.

Jak nahradit plastová vlákna? Mexičani znovuobjevují zapomenutou rostlinu

Mexičtí zemědělci z poloostrova Yucatan se rozpomínají na časy, kdy se místo umělých plastových vláken pletla lana z přírodních materiálů. Vláknovina získaná z místní odrůdy agáve by se v budoucnu mohla stát dostupnou a ekologickou náhražkou plastů. Píše o tom web America.

Přes 3200 lidí zkouší v dubnu žít v souladu s přírodou. Nejvíce z nich omezuje množství odpadu v domácnosti

Do projektu EKOvýzva se letos zapojilo přes 3200 lidí. Každý z nich se zavázal, že bude celý duben žít ve vetším souladu se svým životním prostředím a že sníží svou ekologickou stopu.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info