20 let výroby ZETOR FORTERRA, to je 21,5 tisíc příběhů spokojených zákazníků v 55 zemích světa

V letošním roce se může společnost ZETOR TRACORS a.s. radovat z dalšího úspěchu – „zetoří“ silák FORTERRA totiž slaví své dvacetiny. Od roku 1998 do nynějška se prodalo celkem 21,5 tisíc strojů této řady do 55 zemí. Při té příležitosti ZETOR rozbíhá na své sociální síti soutěž „21,5 tisíc příběhů, a jaký je ten tvůj?“ Zapojit se mohou všichni hrdí majitelé tohoto stroje se svými zajímavými příběhy a fotografiemi.

Modelová řada FORTERRA vyjela poprvé z bran závodu v 2. polovině roku 1998. Název vznikl spojením slov FOR (pro) a TERRA (terén), což napovídá, že se jedná o robustnější traktor vhodný i pro náročnější terén. Vyšla z traktorů označených jako UŘIII, jehož první prototypy se zrealizovaly už v roce 1974. Až do roku 2000 měla FORTERRA kapotáž plechovou, poté ji nahradilo plastové provedení. Stejně jako ostatní modelové řady, i FORTERRA v průběhu let prošla řadou inovací – z emisního stupně Stage IIIA se dostala přes IIIB až na aktuální Stage IV. Průlomový je model pro rok 2018, a to s ohledem na novinky, které představuje – stroje se mohou pochlubit brzdami s hydroboosterem, u modelu HD dokonce vzduchovými, přední odpruženou nápravou u modelu HSX, a řadou dalších prvků.

„FORTERRA je modelová řada charakteristická svou robustností a sílou. Vznikem FORTERRY se nám podařilo pokrýt poptávku po typu takových traktorů na trzích po celém světě. Důkazem správnosti tohoto rozhodnutí je jubileum, které nyní slavíme – FORTERRA je tu s námi již dvacet let. Vážíme si přízně jejích majitelů a věříme, že s nynější modernizací si najde ještě více fanoušků a zůstane tu s námi další řadu let,“ zdůrazňuje Marián Lipovský, výkonný ředitel ZETOR TRACTORS a.s.

ZETOR FORTERRA dostala k narozeninám řadu úprav. Modernizované modely CL a HSX byly na trh uvedeny počátkem roku, HD bude na trh uvedena na přelomu léta a podzimu. Nová řada traktorů FORTERRA využívá efektivnější brzdné systémy, největší inovací však je ECO 40 převodovka, která udržuje motor FORTERRY HSX a HD v optimálních otáčkách (1750 otáček za minutu) při vyšších rychlostech (až 40 km/h). Tímto způsobem stroje šetří provozní náklady až o 18 % v závislosti na vykonávané činnosti. Modely jsou dále vybaveny novou přístrojovou deskou či vyšším přetlakem v kabině zabraňujícímu vniku nečistot do prostoru obsluhy. FORTERRU HSX mohou zákazníci navíc získat s odpruženou přední nápravou a tím zvýšit komfort pro obsluhu stroje. Zákazníci z Česka a Slovenska mohou využít speciální nabídky, kdy při nákupu nové FORTERRY HSX získají přední odpruženou nápravu zdarma, akce platí do vyprodání zásob.

Dvacet let FORTERRY, 21 500 prodaných kusů, 55 zemí světa – taková je bilance modelové řady FORTERRA, která si ve stáji ZETOR i mezi zákazníky našla své místo a která s výjimkou Antarktidy zanechává stopy na všech kontinentech světa. V souvislosti s výročím ZETOR vyhlásil soutěž na Facebooku o nejlepší fotografii a příběh s FORTERROU. Fanoušci a majitelé těchto traktorů mohou své příběhy s fotografiemi posílat do 5. května. Dne 6. května ZETOR na svém FB profilu zveřejní album s 10 nejzajímavějšími příběhy. Právě fanoušci budou následně rozhodovat o pěti nejzajímavějších příbězích, jejichž autoři obdrží hodnotné ceny. Více informací o soutěži naleznete na oficiálním Facebookovém profilu ZETOR.

Osmička na konci letopočtu je pro značku ZETOR a Českou republiku, ze které pochází, osudovou. Společně s výročím FORTERRY se společnost ZETOR TRACTORS a.s. připravuje i na oslavy 50 let existence modelové řady CRYSTAL. Oslavy budou zahájeny během letošního podzimu uvedením modernizovaného CRYSTALU HD na trh. Významné milníky v dějinách českého výrobce traktorů jsou připomínány v době, kdy celá Česká republika slaví 100 let od vzniku samostatného státu.

 

O společnosti ZETOR TRACTORS a.s.

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. je výrobcem traktorů ZETOR. Výrobní kapacita je soustředěna v Brně-Líšni a v současnosti společnost zaměstnává cca 650 osob v Brně a dalších 100 v zahraničí. Zde je ZETOR zastoupen šesti dceřinými společnostmi (afilacemi): ve Velké Británii, Francii, v Německu, Polsku, Severní Americe a v Indii. Z celkové produkce jde 85 % na export. Vedle ČR a SK patří mezi tradiční trhy Polsko, Litva, Německo, Velká Británie, Francie nebo USA.

V roce 2016 oslavila značka ZETOR 70 let od svého vzniku. Za dobu své existence prodala více než 1,3 milionu traktorů do 136 zemí světa. Zákazníkům ZETOR nabízí ideální poměr kvality a ceny produktů. Díky vlastnímu výrobnímu a vývojovému centru v Brně jsou traktory neustále inovovány, díky tomu poskytují zákazníkům tu nejlepší kombinaci síly a výkonu motoru, jednoduchého účelného provedení a vynikající provozní efektivity. Portfolio značky ZETOR zahrnuje šest modelových řad traktorů (UTILIX, HORTUS, MAJOR, PROXIMA, FORTERRA a CRYSTAL) s výkony od 40 do 170 koní. Do budoucna se plánuje další rozšíření modelových řad s vyššími výkony. Na veletrhu AGRITECHNICA 2017 společnost představila první modelovou řadu MAJOR v jedinečném atraktivním ZETOR designu, který bude postupně implementován na všechny stroje ZETOR. Společně s traktory společnost vyrábí a prodává samostatné motory a komponenty. V nabídce jsou mj. dvě řady čelních nakladačů ZETOR SYSTEM a originální oleje značky ZETOR. ZETOR poskytuje také služby v oblasti servisu a prodeje náhradních dílů a dokáže zajistit dodání žádaných komponentů po celém světě.

Podrobnější informace o značce ZETOR a jejích produktech naleznete na:

http://www.zetor.cz

https://www.zetornewshape.cz

Sledujte ZETOR TRACTORS také na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/zetor

Twitter: https://twitter.com/zetortractors

 

Kontakt pro další informace:

Alexandr Kuchař, ZETOR TRACTORS a.s., mob.: +420 739 327 983, e-mail: AKuchar@zetor.com

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info