Souhrn událostí uplynulých dní – 27.4. – 29.4.2018

Na Třebíčsku trpí suchem čtyři pětiny lesů, situace se zhoršuje

Na Třebíčsku jsou podle odhadu lesníků oslabeny suchem čtyři pětiny lesů, usychají v nich smrky i borovice. V lepším stavu jsou lesy jen poblíž toků, lesní potoky ale v létě vysychají. Problémy trvají přes tři roky a deficit vláhy letošní teplé jaro ještě prohlubuje. Těžba souší převyšuje objem dřeva napadeného kůrovcem.

Ministr zemědělství Milek: Generační obměna v zemědělství je nutností, školy musí být pro studenty atraktivnější

Školní statek Opava, který slouží k praktické výuce studentů zemědělských oborů, dnes při výjezdu vlády do Moravskoslezského kraje navštívil ministr zemědělství Jiří Milek. Hovořil o generační obměně a nutnosti zatraktivnit školy pro studenty.

Slovácké muzeum představuje historii Jarošovského pivovaru

Slovácké muzeum v Uherském Hradišti otevřelo výstavu Pivo a tabáček. Vznikla u příležitosti 330. výročí založení Jarošovského pivovaru, kterému je věnována hlavní pozornost. Výstava mapuje také historii vaření piva od starověku až do dnešních dní, doplňuje ji i přehlídka dobových kuřáckých potřeb.

Světová produkce vína v loňském roce klesla na šedesátileté minimum

Mezinárodní organizace International Organisation of Vine and Wine (OIV) v úterý uvedla, že celosvětová produkce vína byla v minulém roce nejnižší od roku 1957. Příčinou bylo podle organizace sídlící v Paříži nepříznivé počasí.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info