Souhrn událostí uplynulého dne – 14. 5. 2018

Kvůli suchu může klesnout počet hospodářských zvířat, nebude píce

Sucho a vysoké teploty čím dál víc trápí jihočeské zemědělce. Pokud nebude dostatečně pršet, mohou v regionu klesnout počty hospodářských zvířat, protože nebude možné zajistit jim zásoby píce na zimu.

Szórád: Za odvoláním je problém kůrovec, za něj ale může počasí

Dnes odvolaný generální ředitel státního podniku Lesy České republiky Daniel Szórád ČTK řekl, že mu ministr zemědělství v demisi Jiří Milek (za ANO) odvolání zdůvodnil problémem s kůrovcem. Podle Szoráda ale za kůrovcovou kalamitu mohou extrémní výkyvy počasí.

Výrobce z Ostravy dodává medový likér Žihadlo i na Slovensko

Medový likér Žihadlo vyráběný podle rodinné receptury se během patnácti let rozšířil z Ostravy do celé republiky a nyní už i na Slovensko. Výroba firmy Vena Pelister se každým rokem navyšuje, loni už vyprodukovala pět tisíc litrů tohoto alkoholického nápoje v několika příchutích. Řekl to majitel firmy David Žolnerčík.

ČSÚ: V ČR je více chovaných prasat a slepic, méně krav

Prasat chovaných v ČR letos meziročně přibylo o 66.443 na 1,56 milionu, o skoro desetinu vzrostly také počty drůbeže na 23,57 milionu. O 0,4 procenta, tedy 5500, ubylo skotu, uvedl dnes Český statistický úřad. Tyto údaje statistici každoročně sbírají k prvnímu dubnu.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info