Souhrn událostí uplynulých dní – 18.5.2018 – 20.5.2018

Pravidla pro využívání genetických zdrojů čeká zpřesnění

Pravidla pro využívání genetických zdrojů se zpřesní podle unijních předpisů. Změny přinese vládní návrh nového zákona, který schválil Senát. Předloha upravuje okolnosti zařazení sbírek genetických zdrojů do unijního registru. Nyní ji dostane k podpisu prezident.

Vědci zjišťují, jak lépe odhalit nemoc trápící zemědělce a chovatele

Vědci z Thomayerovy nemocnice v Praze a 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze zjišťují, jak lépe odhalovat nemoc postihující zejména zemědělce a chovatele. Exogenní alergická alveolitida vzniká alergií na bakterie, plísně nebo srst, sliny a peří zvířat. Mezi lidmi, kteří jim jsou vystavení, jí trpí každý pátý.

Pivovar ve Windsoru vaří limitovanou edici piva na počest královské svatby

Pivovar v anglickém Windsoru, v jehož blízkosti se bude v sobotu 19. května konat svatba prince Harryho a americké herečky Meghan Markleové, se na počest této slavnostní příležitosti rozhodl uvařit speciální pivo. Zda bude světlý ALE s názvem Harry & Meghan´s Windsor Knot k dostání i na samotném obřadu, zatím není známo.

Soudní dvůr EU schválil omezení pesticidů kvůli dopadu na včely

Tribunál Soudního dvora Evropské unie včera potvrdil platnost omezení při užívání tří pesticidů, které mají podle vědců škodlivý vliv na včely. Soud v Lucemburku uznal, že Evropská komise dostatečně prokázala riziko, které látky ze skupiny takzvaných neonikotinoidů představují pro včelí populaci.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info