Souhrn událostí uplynulého dne – 22.5.2018

Český vědec zjistil, jak přesně se mění energie při fotosyntéze

Karel Žídek z Ústavu fyziky plazmatu Akademie věd (AV ČR) dokázal přesně změřit, jak se v rostlinách šíří a mění energie při fotosyntéze. Ukázal, že se tak děje jinak, než se dosud předpokládalo. Při výzkumu spolupracoval s Davidem Bínou z Biologického centra AV ČR.

Robotizovaný hmyz uskutečnil první samostatný let

Vidina, že v budoucnu zajistí opylování zemědělských plodin miniaturní létající roboty, vypadala ještě přede dvěma roky úsměvně. Původně stěží představitelná miniaturizace dronů ve službách zemědělců však významně pokročila.

22. květen - Mezinárodní den biologické rozmanitosti

Oslavy Mezinárodního dne biologické rozmanitosti mají napomáhat k šíření znalostí o poslání a cílech nejen Úmluvy o biologické rozmanitosti, ale i dalších mezinárodních a regionálních ujednání a iniciativ. V České republice je to jedním z úkolů Českého výboru pro Úmluvu o biologické rozmanitosti, který byl ustaven v r. 1997.

Fond pojistí zemědělce proti suchu i mokru. Ministr ho slibuje už příští rok

Po letech zatím nenaplněných plánů by se zájemci z řad zemědělců mohli dočkat dlouho chystaného fondu, který umožní zemědělcům pojistit se proti suchu nebo mokru v době dozrávání obilí a dalším událostem.

 

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info