Souhrn událostí uplynulého dne – 23.5.2018

Při sekání luk umírají tisíce srnčat. Aktivisté chtějí pomoc veřejnosti

Umírání mláďat během jarního sekání trav na loukách je stále palčivým problémem. Aktivisté z iniciativy „Stop sečení srnčat“ upozorňují, že každý rok zbytečně umírají desítky tisíc mláďat. Řada zemědělců totiž stále nenahlašuje termíny sekání trav a velký počet myslivců se pak o ochranu zvěře před sekáním nestará.

Sucho trápí i Vysočinu, radní kraje vyzval k šetrnému hospodaření

Na Vysočině klesla kvůli suchu vydatnost lokálních vodních zdrojů, krajský radní Martin Hyský (ČSSD) proto vyzval obyvatele kraje i firmy k hospodárnému nakládání s vodou. "Na území našeho kraje mají každoročně větší či menší problém s množstvím nebo kvalitou dodávané vody desítky obcí," uvedl v tiskové zprávě Hyský.

Řepka narazila na strop. V Česku už se jí více pěstovat nebude, říkají experti i ministr

Plocha osetá řepkou už nebude v dalších letech růst, ale ani neklesne. Shodli se na tom agrární odborníci i ministr zemědělství v demisi Jiří Milek (za ANO), které deník E15 oslovil.

Pátý ročník Poznej svého farmáře lidem otevře 15 farem v České republice

Na Farmě pod Ještědem na Liberecku v sobotu 26. května odstartuje letošní ročník projektu Poznej svého farmáře. V průběhu čtyř měsíců zavítá série vzdělávacích akcí do všech krajů České republiky, skončí 29. září na Farmě Bělina na Karlovarsku.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info