Souhrn událostí uplynulého dne – 14.6.2018

Ministerstvo zemědělství získalo cenu za aplikaci Protierozní kalkulačka. Uspělo v konkurenci 150 projektů

Ministerstvo zemědělství uspělo v soutěži o Ceny SDGs v rámci Cílů udržitelného rozvoje, které přijala OSN. Za projekt Protierozní kalkulačky získalo Cenu odborné poroty a druhé místo v kategorii Veřejná sféra.

Teploty půjdou opět pomalu nahoru, květnové tropy nás ale nečekají

Po několika deštivých dnech se k nám znovu vrátí slunečné počasí s letními teplotami. Ty sice nebudou tak vysoké jako v některých dubnových a květnových dnech, přesto se ale budou pohybovat lehce nad příjemnými letními 25 stupni Celsia. Přeháňky nebo bouřky se objeví jen během víkendu a to hlavně v neděli.

Než se narodily včely, odkvetly stromy a uschl nektar. Medu bude až o polovinu méně

Medu bude letos málo. Ve srovnání s loňskem včelaři očekávají, že ho ubude o polovinu. Podle místopředsedy Českého svazu včelařů med zdraží asi o deset korun. Za nedostatkem medu stojí dlouhodobé sucho a rychlý průběh jara.

Povodí Moravy se kvůli suchu potýká s úhynem ryb

Povodí Moravy se kvůli suchu a nízkým průtokům vody v korytech potýká s úhynem ryb. Může za to málo kyslíku ve vodě i výplachy kanalizací. Naposledy uhynuly ryby v řece Svratce u Rajhradu na Brněnsku nebo v řece Jihlavě. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí státního podniku Petr Chmelař.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info