Souhrn událostí uplynulého dne – 18.6.2018

Fond začne přijímat žádosti o podporu na zmírnění škod ze sucha

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) začne v pondělí 18. června přijímat žádosti o dotace z mimořádného programu týkajícího se zmírnění škod způsobených suchem. Cílem podpory je částečná kompenzace za následky sucha v loňském roce. Nárok na odškodnění mají pěstitelé tržních a krmných plodin.

Pekárny NOPEK a.s. měsíčně spotřebují 750 tun mouky a vyrobí přes tisíc tun pečiva

Největší pekárenská společnost v Pardubickém kraji, pekárna NOPEK a.s., vyrábí více než 620 druhů pečiva. V šesti výrobních závodech ročně upeče přibližně 12 000 tun pečiva, které rozváží do 2 200 odběrných míst. I přes svou obří produkci je pekárenský kolos rodinnou firmou.

Inspekce zjistila případy klamání o obsahu křene wasabi v potravinách

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uskutečnila cílenou kontrolní akci zaměřenou na potraviny odkazující v názvu či na obale na přítomnost křenu wasabi, aby prověřila, zda kontrolované potraviny skutečně obsahují křen japonského druhu wasabi (Eutrema japonská, Wasabia japonica).

Větší podpora pojištění pro zemědělce

Malé a střední zemědělské podniky by se mohly dočkat většího státního příspěvku na pojištění hospodářských zvířat a máku. Návrh projedná vláda. Od příštího roku by se podnikatelům mohla zvýšit státní podpora až na 65 procent ze současných 50 procent u hospodářských zvířat, mák by pak měl být zařazen mezi speciální plodiny.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info