Ministr zemědělství Jiří Milek vypsal výběrové na ředitele Lesů ČR

26. června 2018 vyhlásil ministr zemědělství Jiří Milek výběrové řízení na obsazení pozice generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky. Po odvolání předchozího generálního ředitele Daniela Szóráda je od 14. května řízením podniku pověřen Tomáš Pospíšil. V době kalamitní situace je podle ministerstva zemědělství zapotřebí neodkládat obsazení této klíčové pozice a co nejdříve stabilizovat management státního podniku.

Podle znění výběrového řízení by měl být kandidát na generálního ředitele odborníkem s praxí v lesnickém oboru se zkušenostmi ve vrcholově řídicí pozici, který bude podnik řídit s péčí řádného hospodáře, realizovat nezbytná opatření k postupnému zvládnutí kalamitní situace v lesích a zabezpečí plnění všech strategických úkolů umožňujících lépe reagovat na kalamitní situace v budoucnosti.

Kandidáti na generálního ředitele lesů by měli mít úplné vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu lesnického nebo ekonomického zaměření, minimálně 5 let praxe v oboru lesního hospodářství a praxi ve vrcholové řídící pozici alespoň 3 roky. Měli by mít znalost také legislativy související s lesním hospodářstvím. Mezi další požadavky ministerstva zemědělství patří například manažerské dovednosti, rozhodovací schopnosti, komunikativnost, analytické uvažování, orientace na týmovou práci, tvůrčí a koncepční schopnosti či schopnost řídit a motivovat podřízené.

Součástí výběrového řízení je i předložení koncepce definující řízení podniku se zaměřením na řešení současné kalamitní situace v lesích a jejích následků. Termín pro zaslání přihlášek je 11. července 2018.

Celý text zadání výběrového řízené naleznete na http://www.silvarium.cz/sklad/VR_GR_LCR_2018.pdf 

 

Podle TZ MZe, red.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info