Souhrn událostí uplynulého dne – 3.7.2018

Slovensko očekává vyšší úrodu obilí než loni, kdy bylo sucho

Úroda hlavních obilovin na Slovensku letos podle odhadu stoupne proti loňsku o 7,1 procenta na 2,59 milionu tun. Informoval o tom slovenský statistický úřad. Loni mělo na úrodu negativní vliv mimo jiné sucho.

Veterináři uzavřeli fast food v nákupním centru v Liberci

Veterináři uzavřeli fast food v nákupním centru Géčko v Liberci specializovaný na asijskou kuchyni. Při kontrole objevili větší množství myšího trusu a nečistot. ČTK o tom informoval mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

Ždárský úřad vyzval vlastníky lesů k větší kontrole kvůli kůrovci

Městský úřad ve Žďáru nad Sázavou vyzval vlastníky lesů, aby porosty kontrolovali častěji. Kůrovec se kvůli teplu množí rychleji než jindy i v této výše položené části Vysočiny a stromy napadené škůdcem se obtížněji poznávají. Lesy je potřeba kontrolovat v co nejkratších intervalech, po týdnu, nejvýše za deset dní.

Výzkumy ukazují, že Češi podporují ochranu přírody a životního prostředí. Omezit se však chce jen menšina

Masarykova univerzita připravila první rozsáhlou studii postojů Čechů k přírodě a životnímu prostředí. Kniha nabízí souhrn více než 80 průzkumů veřejného mínění z posledních let a výsledky nového výzkumu, který proběhl na reprezentativním vzorku 2 673 respondentů.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info