Souhrn událostí uplynulého dne 10. 7. 2018

Světová spotřeba ryb je dlouhodobě neudržitelná

Rybolov ve třetině vod světových oceánů je nadměrný a spotřeba ryb je rekordně vysoká. Situace vyvolává obavy z dlouhodobé udržitelnosti tohoto klíčového zdroje bílkovin pro miliony lidí na celém světě, píše se v pondělní zprávě Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO).

Francouzské pekárny Délifrance chtějí v ČR otevřít pobočky

Francouzský řetězec pekáren a kaváren Délifrance chce expandovat do České republiky, nyní hledá hlavního franšízanta. Vyplývá to z dnešní tiskové zprávy Franouzsko-české obchodní komory. První provozovny by Délifrance chtěl otevřít před koncem roku 2019, potenciál je 20 až 25 poboček v Česku a na Slovensku.

ČSÚ: Obilovin se urodí méně, sklizeň řepky bude příznivější

Sklizeň základních obilovin podle prvních odhadů letos meziročně klesne o 8,2 procenta na 6,298 milionu tun. Úroda řepky by měla být naopak vyšší, a to o 6,5 procenta, sklidí se 1,221 milionu tun. Oznámil to Český statistický úřad (ČSÚ).

Odborník: Kůrovec se letos bude pravděpodobně rojit třikrát

Kůrovec se letos pravděpodobně bude rojit třikrát na většině území republiky, řekl dnes ČTK spoluzakladatel portálu Kůrovcovéinfo.cz Jan Příhoda. Broučí populaci přeje teplé a suché počasí.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info