Souhrn událostí uplynulých dní 20. 7. - 22.7.2018

Poptávka po bio vejcích převyšuje nabídku. Stát by měl změnit politiku, tvrdí Svaz ekologických zemědělců

Nabídka bio vajec z volných chovů nedokáže uspokojit rostoucí poptávku českých zákazníků a firem. Tvrdí to PRO-BIO – Svaz ekologických zemědělců na základě svého neveřejného průzkumu mezi zpracovateli a obchodníky.

Výzvou pro včelařství je celková modernizace

Stejně jako celé naše zemědělství trpí pozůstatky léta prosazovaných a obhajovaných přístupů z předlistopadových dob, potýká se se stejnými neduhy také celá řada doprovodných zemědělských činností provozovaných částečně i jako hobby, jako je třeba rybářství, myslivost nebo - včelařství.

Státní lesníci používají na kůrovce novou českou metodu

Fumigace, to je nová česká metoda na hubení kůrovce látkou EDN. Koncem června ji poprvé v provozu vyzkoušely Lesy ČR. Zatím asanovaly tři tisíce m3 dříví, do konce října přibydou další desítky tisíc.

Prasečí nohy i hlavy si nechte! Čína uvalila cla na vepřové maso z USA

Ještě před vypuknutím obchodní války vyváželi američtí producenti vepřového masa devadesát procent vepřových nožiček a hlav do Číny. V tamní gastronomické kultuře mají totiž speciální místo, což se odráželo i na ceně, kterou za ně Číňané platí. Situace se začala měnit poté, co Čína na tento dovozní artikl uvalila padesátiprocentní clo.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info