Souhrn událostí uplynulého dne – 8.8.2018

Nižší úroda i kvalita ječmene zatím nezvýší ceny piva v Česku

Výrazně nižší sklizeň i kvalita ječmene v Evropě, kterou zavinila horka a sucha, zatím nezvýší ceny piva v České republice. Tvrdí to jeho větší výrobci. Úroda v ČR je proti loňsku jen mírně nižší, stejně jako kvalita sladovnického ječmene. Jediný problém je zatím v tom, že má vysoký obsah dusíkatých látek.

V Libereckém kraji zbývá sklidit méně než 15 pct ploch s obilím

Žně v Libereckém kraji se chýlí k závěru. Podle dat, která dnes zveřejnilo ministerstvo zemědělství (MZe), je už řepka v kraji sklizena a posekat zbývá méně než 15 procent ploch s obilím. Kvůli suchu patří letošní úroda k těm horším.

Mlynáři: Pečivo a výrobky z pšenice letos podraží

Pečivo a výrobky z pšenice letos podraží. Důvodem je cena pšenice, která kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám vzrostla proti květnu a červnu až o pětinu. Uvedl to v tiskové zprávě předseda představenstva Společenstva mlynářů a pekařů v ČR Jaroslav Chochole.

Vedro pokračuje. Ničí i švestky

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal nové varování před velmi vysokými teplotami v dalších dnech. Ve středu a ve čtvrtek může být ojediněle až 38 stupňů Celsia, v Čechách se ochladí v pátek, na východě republiky v sobotu.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info