Souhrn událostí uplynulého dne – 16.8.2018

Tři čtvrtiny Čechů chtějí zákaz klecových chovů, ukázal výzkum

Celých 86 % Čechů si myslí, že v klecových chovech nejsou pro slepice vyhovující podmínky. Tři ze čtyř respondentů (73 %) dokonce požadují úplný zákaz chovu slepic v klecích. Takový zákaz již několik let platí například v Rakousku a už brzy v Německu. Česko by tak dohnalo své sousedy.

Na rybníku Nesyt skončila po šesti dnech likvidace leklých ryb

Na rybníku Nesyt na Břeclavsku skončila po šesti dnech likvidace leklých ryb, které uhynuly vlivem sucha a poklesu vody. Rybářství Hodonín posbíralo přes 100 tun ryb, škoda přesáhla pět milionů korun. ČTK to řekl jednatel Oldřich Pecha. Podle něj je to pro firmu citelná ztráta, hospodaří ale i na jiných rybnících.

Zmrzlina mi chutná i po 13 letech, říká podnikatelka

V sezoně si dává zmrzlinu podnikatelka Monika Pavlisová z Kunětic na Pardubicku denně. Sama nebo s manželem vymýšlí recepty. Její zákazníci mají rádi klasiku, jako je vanilka a čokoláda, ale chtějí i experimentovat a dopřávají si nové chutě a neobvyklé kombinace. Zmrzlinový sortiment obměňuje od jara do podzimu opakovaně.

Vědci vyvíjejí čárový kód pro steaky, který půjde naskenovat

Vědci pracují na neviditelném "čárovém kódu", který bude možné nastříkat na hovězí maso. Spotřebitelé by ho naskenovali chytrým telefonem, a ujistili se tak o původu výrobku. Cílem je zamezit podvodům, jako byl například celoevropský skandál se zaměňováním hovězího masa za koňské v roce 2013.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info