Souhrn událostí uplynulých dní – 17.8. – 19.8.2018

Tržby Bohemia Sektu třetím rokem stagnují, firma plánuje velké investice

Přední český výrobce šumivých vín loni utržil 1,6 miliardy korun, stejně jako v roce 2016 a 2015. Společnost Bohemia Sekt, pod kterou kromě stejnojmenné značky alkoholu spadají také třeba Habánské sklepy, Víno Mikulov či Chateau Bzenec, přitom výraznější růst tržeb zaznamenala naposledy v roce 2014.

V ČR se druhým rokem nepěstuje GM kukuřice

V Česku se druhým rokem nepěstuje žádná geneticky modifikovaná (GM) kukuřice. ČTK to dnes sdělil mluvčí ministerstva zemědělství Václav Tampír. Podle Josefa Soukupa z České zemědělské univerzity v Praze se však GM plodiny v budoucnu budou opět pěstovat, ale zhruba tak za deset až 15 let.

Zisk pivovaru Carlsberg v pololetí stoupl o 7,2 procenta

Dánskému pivovaru Carlsberg stoupl v pololetí čistý zisk o 7,2 procenta na 2,47 miliardy dánských korun (8,5 miliardy Kč). Prodej piva podpořilo teplé počasí a mistrovství světa ve fotbale, uvedla firma v dnešním prohlášení.

Dáváte přednost lokální produkci? Zkuste kouknout na sousedovu zahradu.cz, třeba má přebytky

Petr Skala se loni na podzim trápil s tím, co udělat s přebytky ze své zahrady. Do řešení se pustil letos na jaře. Založil web www.sousedovazahrada.cz a nabízí na něm komukoliv možnost nabídnout přebytky ze své zahrady či zahrádky. A samozřejmě také nabízí lidem možnost nakoupit si ve svém okolí lokální potraviny.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info