Souhrn událostí uplynulého dne – 20. 8. 2018

PepsiCo převezme za 3,2 miliardy dolarů firmu SodaStream

Americký nápojový gigant PepsiCo převezme za 3,2 miliardy dolarů (72,1 miliardy Kč) izraelského producenta zařízení pro domácí výrobu sycených nápojů SodaStream. Firmy to uvedly ve společné tiskové zprávě.

Českým exportérům se otevírá možnost vývozu hovězího do Chile

Česká republika a dalších deset členských států Evropské unie může nově vyvážet hovězí maso do Chile. V červenci o této možnosti informovala chilská strana Evropskou komisi. Chile totiž uznalo, že kontrolní a zpracovatelské systémy zemí EU jsou uspokojivé a poslalo seznam zemí, které byly pro vývoz schváleny.

Agrofert ruší 1665 míst v německé pekárenské skupině

Český holding Agrofert ruší 1665 míst v německé pekárenské skupině Lieken, uvedl server E15.cz na základě informací německých potravinářských odborů NGG. Mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka se k údajům o propouštění odmítl vyjádřit. Skupina Lieken má nyní zhruba 2800 zaměstnanců.

Nápojářské firmy začínají více využívat vlakovou přepravu

České nápojářské firmy začínají pro své výrobky více využívat vlakovou přepravu. Například společnost PepsiCo od léta využívá pravidelnou linku z Prahy do Maďarska, Karlovarské minerální vody (KMV) zase zvyšují přepravní kapacitu a po železnici přepraví již zhruba pětinu své distribuce v ČR.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info