Souhrn událostí uplynulého dne – 11.9.2018

Rolnický a lesnický fond loni podpořil úvěry za 9,1 miliardy Kč

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) loni podpořil úvěry v celkovém objemu přes 9,1 miliardy korun. Celková částka přislíbených podpor loni dosáhla 1,5 miliardy, meziročně o pětinu víc, skutečně vyplaceno bylo více než 1,32 miliardy korun.

Kladrubský hřebčín soutěží s bělouši na mistrovství světa

Hřebčín Kladruby nad Labem na Pardubicku vyslal do USA starokladrubské koně na světové závody. Považuje je za prestižní. V Tryonu v Severní Karolíně se konají jednou za čtyři roky v mezidobí mezi olympijskými hrami. Zúčastní se jich více než tisíc koní. ČTK to řekl Pavel Douša z hřebčína.

Německo naštvalo i Čechy. Sběračům odpustilo daně

Sezonní zaměstnanci v zemědělství mohou v Německu pracovat až 70 dní, aniž za ně zaměstnavatel odváděl daně a další zákonné poplatky. K nelibosti konkurence ze sousedních zemí, včetně Česka, o tom rozhodla německá vláda.

Mlékárně Olma loni klesl zisk o polovinu na 96 milionů Kč

Mlékárně Olma, která patří do holdingu Agrofert, loni klesl zisk zhruba o polovinu na 96 milionů korun z rekordních 205,7 milionu korun v roce 2016. Tržby olomoucké mlékárny se naopak meziročně zvýšily o čtyři procenta z 3,287 miliardy korun v roce 2016 na 3,422 miliardy korun. Údaje Olma uvádí ve výroční zprávě

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info