Souhrn událostí uplynulého dne – 25.9.2018

Silný vítr polámal na Šumavě až 7000 stromů

Silný vítr polámal na Šumavě podle prvních odhadů 5000 až 7000 stromů. Polomy jsou v celém pohoří, nejvíce je zasažena oblast Prášil na Klatovsku. V porovnání s vichřicí loni v srpnu a v říjnu jsou škody nicméně výrazně nižší. ČTK to řekl mluvčí šumavského národního parku Jan Dvořák.

Vinaři z České republiky získali na soutěži ve Vídni 347 medailí

Vinaři z Moravy a Čech bodovali ve Vídni na světové soutěži vín, které se zúčastnilo přes 1700 producentů z 39 zemí. V soutěži AWC Vienna získali celkem 347 medailí, tedy o 27 medailí víc než loni. ČTK o tom informovali zástupci Vinařského fondu.

Viscofan CZ měl za první pololetí tržby 4,16 miliardy Kč

Firma Viscofan CZ z Českých Budějovic, která vyrábí umělá střívka pro masný průmysl, měla za první letošní pololetí tržby 4,16 miliardy Kč, zisk EBITDA překročil půl miliardy. Do technologií letos firma investovala 40 milionů. V prvním pololetí firma vyrobila nejvíc střívek z jedlého kolagenu ve své historii.

Belgie kvůli výskytu prasečího moru porazí tisíce zvířat

Belgie kvůli výskytu prasečího moru preventivně porazí na jihu země tisíce zdravých zvířat, aby zabránila šíření nemoci. Oznámila to dnes belgická média, podle kterých ministr zemědělství již uvědomil příslušný úřad a patřičný výnos má být podepsán zhruba do tří dnů. Rozhodnutí vítá Evropská komise.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info