Souhrn událostí uplynulého dne 30. 9. 2018

Zdeněk Jandejsek: Evropa není schopná zabezpečit produkci vajec bez klecí

Evropa není nyní schopná bez klecových chovů zabezpečit produkci vajec pro své státy, uvedl včera při příležitosti oslav 25 let Agrární komory ČR její prezident Zdeněk Jandejsek. Chce proto, aby obchodní řetězce odložily svůj slib nakupovat vejce pouze z jiných chovů.

TEST DNES: Proteinové tyčinky jsou rychlý a drahý zdroj bílkovin, jídlo nenahradí

Donedávna byly výsadou sportovců toužících po růstu svalů a k dostání byly jen v posilovnách. Dnes jsou jich plné obchody a kupuje je kdekdo. Tyčinky s proteinem se staly další stravovací modlou. Dvanáct z nich jsme otestovali.

Česko začne testovat dovážené vepřové na mor prasat. Zasáhne to hlavně maso z Polska

Česko začne testovat dovážené vepřové na mor prasat. Zasáhne to hlavně maso z PolskaChoroba se vyskytuje například v Belgii nebo Polsku, tyto státy jsou třetím a čtvrtým největším dovozcem vepřového d

Ministr Toman na jednání komise VODA-SUCHO: Musíme zvážit změny v Generelu, potřebujeme lokality pro stavbu vodních nádrží

Budování nových přehradních nádrží, jejich posílení přivedením dalších přítoků, vzájemné propojení vodárenských soustav, ale i stavby a rekonstrukce stovek rybníků či zavlažovacích soustav.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info