Souhrn událostí uplynulého dne – 2.10.2018

Nový způsob ověřování původu v kostce

Počínaje dnešním dnem přechází laboratoř imunogenetiky ČMSCH a.s. plně na nový způsob ověřování původu prostřednictvím testace na čipu (SNP). O této zprávě jsme již několikráte informovali a chovatele na tuto změnu dlouhodobě připravovali.

Vysočina bude o víkendu hostit mistry v orbě i výstavu zvířat

První říjnový víkend mohou lidé na Vysočině navštívit dvě významné akce zaměřené na zemědělství. Kamenice nad Lipou na Pelhřimovsku bude hostit republikové mistrovství v orbě. Kromě moderních traktorů s pluhy soutěžící na poli ukážou orání s koňmi a historickou technikou.

Provoz dronů ve zvláště chráněných územích

Vzhledem k velmi rychlému technologickému rozvoji a zlepšování cenové dostupnosti se stále více rozšiřuje použití tzv. dronů i mezi běžné fyzické osoby. S tím nutně souvisí také neustálé zvyšování počtu osob, které tato zařízení provozují také ve zvláště chráněných územích (ZCHÚ), aniž by si uvědomovaly rizika s tím spojená.

Povinné kontroly vepřového masa kvůli africkému moru nebudou. Platit měly začít zítra

Mimořádná veterinární opatření, podle kterých měli příjemci dováženého vepřového masa kontrolovat zboží na africký mor prasat, se od úterý vypisovat nebudou. Změnu dnes ČTK oznámilo ministerstvo zemědělství.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info