Souhrn událostí uplynulých dní – 5.10. – 7.10.2018

Bilance zahraničního obchodu ČR se zeleninou je stále zápornější

Dovoz zeleniny do Česka stále roste a loni bilance zahraničního obchodu v této kategorii plodin vykázala už jedenáctimiliardový schodek. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ). Zahraniční zelenina má velké zastoupení v nabídce obchodních řetězců.

Jednatel Ekofruktu Richtr: Výkupní ceny jablek výrazně klesly

Tržby slánské společnosti Ekofrukt zřejmě budou o něco nižší než loni, což je způsobeno hlavně letošní nižší výkupní cenou ovoce, zejména jablek. ČTK to řekl jednatel společnosti Tomáš Richtr. Ekofrukt se věnuje pěstování ovoce a výrobě müsli i jiných typů tyčinek. Celková plocha sadů zabírá zhruba 200 hektarů.

Kozí mléko pije víc lidí než kravské. Zpracovává se i v Česku

Regálům supermarketů v Česku dominuje mléko kravské, globálně je rozšířenější mléko kozí. To má blízko k mateřskému díky podobným tukům. Oproti kravskému mléku neobsahuje těžce stravitelný kasein, je daleko chudší na alergeny.

Semínka pro sběratele. Jak beztrestně obchodovat s marihuanou

Internetové obchody nabízejí semena, z nichž lze vypěstovat extrémně silnou marihuanu, která může obsahovat až pětadvacet procent THC. Pěstovat marihuanu s obsahem THC vyšším než 0,3 procenta je přitom nelegální. Prodejci si proto vymysleli pojistku a tvrdí, že jde o semínka pouze pro sběratelské účely.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info