Souhrn událostí uplynulého dne – 11. 10. 2018

Produkce a vývoz cukru z EU letos i příští rok dál klesnou

Produkce a vývoz cukru ze zemí Evropské unie v letošní a příští pěstitelské sezoně zřejmě dál klesnou. Může za to špatné počasí a také nízké ceny. Pokles produkce v EU by ale současně mohl zmírnit nadměrné globální dodávky na trh.

Nová metoda měření rostlinných hormonů z Hané pomůže při extrémním počasí

Vědci z Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR, Univerzity Palackého a Centra regionu Haná vyvinuli se švédskými kolegy metodu, která umožňuje změřit rekordních 101 rostlinných hormonů a jim příbuzných látek v malém vzorku kořene, stonku či jiného orgánu.

Drobnější projekty na ochranu krajiny nebo vzácných druhů mají zelenou!

Ministerstvo životního prostředí dnes spustilo dotační výzvu s alokací 5 milionů korun na podporu koordinačních projektů v ochraně přírody a krajiny. Vloni se díky financím v Programu na podporu projektů nestátních neziskových organizací realizovalo na 209 projektů, například na ochranu a mapování zvláště chráněných druhů.

deníku El Mundo jeho majitelé už kontaktovali Guinnessovu knihu rekordů.

Vykazování zelené nafty by mohlo být pro zemědělce jednodušší

Sněmovní zemědělský výbor dnes podpořil dva pozměňovací návrhy k tzv. zelené naftě, tedy vratce spotřební daně z pohonných hmot, pokud byla paliva využitá v zemědělství nebo v lesnictví.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info