Na trh přichází inovovaná bezlepková mouka, která usnadní domácí pečení
17.10.2018 | pekarske-technologie.cz
Bezlepková mouka Mix B, označována také jako Bread Mix, představuje bezlepkovou moučnou směs. Tato směs je vhodná nejen pro pečení bezlepkového chleba, ale také pro přípravu rohlíků, housek, pizzy a sladkého pečiva. Nová receptura mouky je vhodná pro pečení bez formy i ve formě.
Novou recepturu tvoří čočková a rýžová moukaHlavní ingredience nové receptury bezlepkové směsi Mix B tvoří čočková a celozrnná rýžová mouka. Oproti předchozí receptuře neobsahuje moučná směs mouku z vlčího bobu. Nové složení vyniká vyšším podílem minerálních látek a výrazně redukuje podíl cukru, soli a tuku. Konkrétně obsahuje o 65 % méně cukru, o 20 % méně soli a o 18 % méně tuků.
Doporučená cena kilového balení bezlepkové mouky Mix B je 115 korun.
Mouku vyrábí rodinná firma Dr. SchärBezlepkovou mouku Mix B vyrábí pod značkou Schär rodinná firma Dr. Schär z jižního Tyrolska. Historie společnosti sahá až do roku 1922. Aktuálně společnost Dr. Schär zaměstnává v 15 zemích přibližně 2 500 osob.
Rodinná firma Dr. Schär rozvíjí pět vlastních značek – Schär, Flavis, Mevalia, Comidamed a Kanso. Jednotlivé výrobní značky se zaměřují na bezlepkové potraviny, dietní potraviny pro osoby s chronickým onemocněním ledvin, potraviny pro osoby s poruchou metabolismu bílkovin a na další specifické skupiny osob se zdravotními obtížemi při příjmu potravy.
Autor: redakce
Další články v kategorii
- Drahé vánoční kolekce už zlevňují (18.12.2025)
- Vítězem miliardového tendru Lesů ČR je LDF Rožnov, má osm ze 40 zakázek (18.12.2025)
- Itálie a Francie jsou proti rychlému schválení a podpisu dohody Mercosur (18.12.2025)
- Čí zájmy hájí premiér Babiš na jednání Evropské rady k rozpočtu? Naší země, nebo svého agroholdingu? (18.12.2025)
- Evropský parlament schválil odklad nařízení o odlesňování o další rok (18.12.2025)
- Řečtí zemědělci pokračují v blokádách i po příslibu více peněz (18.12.2025)
- Lední medvědi se geneticky adaptují na změny klimatu (18.12.2025)
- Průzkum: Obliba kapra na Štědrý den klesá, roste obliba umělých stromků (18.12.2025)
- Australský podnikatel českého původu Josef Chromý proslul jako uzenář i vinař (18.12.2025)
- Česko rozšiřuje plochy ekologického zemědělství. Bio obiloviny a tradiční odrůdy nabývají na oblibě (18.12.2025)

Tweet



