Souhrn událostí uplynulého dne – 23.10.2018

Aby školní statek odolal suchu, razantně změnil osevní postupy

Aby Školní zemědělský podnik Žabčice, patřící Mendelově univerzitě v Brně, dokázal úspěšně obstát v podmínkách suché jižní Moravy, udělal v posledních letech řadu velkých změn. Změnil osevní postupy, výrazně omezil tržní plodiny a do popředí postavil chov skotu.

Obyvatelé Frenštátu mohou nově třídit potravinářské oleje a tuky

Město Frenštát pod Radhoštěm na Novojičínsku zavedlo sběr potravinářských olejů a tuků. Lidé je od minulého týdne mohou odevzdávat do 18 zelených nádob, které byly pro sběr těchto druhů odpadu ve městě rozmístěny. Vyčištěné budou recyklovány, využití najdou jako vstupní surovina zejména pro výrobu maziv a bionafty.

Chytrý obal pohlídá kvalitu potravin

Zvětralé pití, tvrdé brambůrky. Něco podobného zažil skoro každý, kdo chodí na nákup. Často za to může špatné uskladnění potravin. Podobným zkušenostem může být konec.

Pekárny postupně zdražují. Důvodem je vyšší cena mouky

Během posledních měsíců vzrostly ceny mouky o pětinu. To představuje zdražení o tisíc korun na jednu tunu mouky. Zatímco řemeslné pekárny zdražily své produkty o deset až dvacet procent, střední a velké pekárny pravděpodobně zvýší ceny pečiva začátkem příštího roku.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info