Souhrn událostí uplynulého dne 24. 10. 2018

Nádherné babí léto má jednu vadu na kráse, varují vědci

Kvůli krásnému „babímu létu“ došlo na území České republiky k opětovnému rozšíření sucha. To se díky zářijovým srážkám výrazně zmírnilo, ale opět vyšší teploty vzduchu a také výrazný deficit srážek během minulých týdnů vrátil výskyt sucha na 83 % území a sníženou zásobou vody v půdě trpí dokonce 92 % republiky.

Česko poslalo další vzorky rostlin do úložiště na Špicberkách. Pro případ katastrofy

Česká republika uložila do světové genomové banky na Špicberkách druhou zásilku. Obsahuje 362 semen hlavně obilí a zeleniny. V úložišti je nyní 1168 jedinečných českých druhů a odrůd zemědělských plodin.

Končily v odpadu, teď vylepšují život chudým. Podívejte se, kam míří zbytky z řetězců

Velké obchody musí od začátku letošního roku nově darovat všechno jídlo, které už nestihnou prodat a dříve by ho vyhazovaly. Takzvané potravinové banky mají díky tomu mnohem více práce než dřív, ale těší je, že dokážou pomoci většímu počtu lidí než v minulosti.

Veterinární inspektoři zachytili v Praze přes dvě tuny mořských produktů v neschváleném skladu

Kontrola Státní veterinární správy (SVS) ve spolupráci s Policií ČR objevila v Praze-Písnici sklad potravin živočišného původu, který provozoval svou činnost bez schválení a registrace SVS a v něm více než dvě tuny ryb a mořských plodů. Veterinární inspektoři nařídili zákaz uvádět všechny potraviny ze skladu na trh.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info