Souhrn událostí uplynulých dní – 26. 10. 2018 – 28. 10. 2018

Evropský parlament podpořil zákaz vybraných plastových výrobků na jedno použití

Evropský parlament (EP) jednoznačně podpořil sadu opatření, která tvoří první evropskou strategii boje proti plastovému odpadu. Směrnice schválená v plénu EP se týká deseti skupin plastových výrobků na jedno použití a rybářského vybavení.

Vaječný likér nesmí obsahovat mléko, rozhodl evropský soud

Vaječný likér nesmí obsahovat mléko, rozhodl ve čtvrtek Soudní dvůr Evropské unie. Jiného názoru byla jistá německé firma, která jej do svého nápoje přidávala. Podle soudu jsou povolenými přísadami pouze ty, které vypočítává evropský zákon o likérech: alkohol, žloutek, bílek, cukr nebo med a přírodní aroma, napsala agentura DPA.

Svatomartinská vína teprve vybírají, mladá vína už se prodávají

Zatímco odborná komise vybrala v prvním kole 269 vín, která se letos začnou 11. listopadu prodávat pod značkou Svatomartinská, ve vinotékách už jsou v prodeji lahve s mladými víny z letošní sklizně. ČTK to zjistila při anketě mezi vinaři, kteří mladá vína nabízejí.

Cena cukru po zrušení výrobních kvót stále klesá

Cena cukru rok po zrušení výrobních kvót stále klesá. V době zrušení kvót se pohybovala kolem 500 euro (asi 12.500 Kč) za tunu cukru, nyní je kolem 350 euro (8750 Kč) za tunu. Jak dlouho bude cukrová krize trvat, zatím není jasné, řekl ČTK výkonný ředitel Svazu pěstitelů cukrovky Čech Jan Křováček.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info