Souhrn událostí uplynulých dní – 9. 11. – 11. 11. 2018

Správce farmy: Všichni by chtěli na svatého Martina čerstvou husu

Stále větší zájem o živé husy zaznamenala před 11. listopadem, svátkem svatého Martina, Farma Skupeč u Pernarce na severu Plzeňska. Před 12 lety začínala s téměř 600 kusy, letos jich má 1000, prodá je bez problémů. Všichni by chtěli na Martina husu, nejraději čerstvou, řekl ČTK správce Karel Grůber.

V hraničních hvozdech Českého lesa jsou dvě nová bezzásahová území

Lesníci ve spolupráci s ochránci přírody nově ponechávají samovolnému přírodnímu vývoji 52,7 hektarů lesa v přírodních rezervacích Pleš a Starý Hirštejn v chráněné krajinné oblasti Český les v Plzeňském kraji.

Fúzí Penamu a United Bakeries by v Česku vznikl pekárenský obr

Česká pekárenská jednička Penam z holdingu Agrofert má zájem o získání druhé největší pekárny v České republice - United Bakeries. Cena není oficiálně známa, odhaduje se však na stovky milionů korun. Celou fúzi ještě musí schválit antimonopolní úřad. Sloučením by vznikla firma s bezmála 50procentním tržním podílem.

Říjen byl jeden z nejteplejších, kam až statistika sahá. Srážky byly průměrné

Letošní říjen byl jeden z nejteplejších v historii – nebo alespoň za posledních 57 let, kam sahá statistika meteorologů. Bylo také neobvykle jasno, slunce svítilo 157 hodin. Nebylo ale již takové sucho jako v létě, množství srážek odpovídalo v říjnu dlouhodobému průměru.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info