Pekařství zahajují vánoční sezónu
12.11.2018 | pekarske-technologie.cz
Éclair je tradičním francouzským zákuskem, jehož historie sahá do druhé poloviny 19. století. Připravuje se z křehkého odpalovaného těsta v podlouhlém tvaru. Upečením se vytvoří v odpalovaném těstě dutinka, která se po vychladnutí bohatě naplní krémem. Francouzi tradičně používají vanilkový, kávový, čokoládový krém nebo šlehačkovou náplň. Horní stranu zákusku nejčastěji zdobí čokoládová či karamelová poleva.
Pekařství Paul zahajuje vánoční sezónuČeské pobočky francouzského pekařství Paul v rámci vánoční sezóny zavádí tři nové varianty zákusku éclair. Pistáciový, lískooříškový a kokosový éclair.
Pistáciový éclair je plněn vanilkovo pistáciovým krémem a ozdoben pistáciovou polevou s křupavými kousky zelených oříšků. U lískooříškového éclair dominuje výrazná chuť oříškového krému doplněná oříškovou polevou. Poslední z trojice nových zákusků, kokosový éclair, vyniká bohatým kokosovým krémem a ozdobným posypem z kokosu.
Všechny tři varianty éclair budou v pekařství Paul dostupné v rámci sezónní nabídky od 6. listopadu do 26. prosince.
Autor: redakce
Další články v kategorii
- Studené počasí těchto dnů by mělo ovoce poškodit jen lokálně, míní odbornice (19.04.2024)
- Přednáška o precizním zemědělství v rámci Dětské zemědělské akademie (19.04.2024)
- Izrael před svátky zmařil pokus o propašování 130.000 vajec ze Západního břehu (19.04.2024)
- Výhodnějšími podmínkami v programu LIFE motivujeme zájemce. Nově jde na přípravu a spolufinancování projektů rekordních 100 milionů (19.04.2024)
- PGRLF otevře 18. kolo programu Investiční úvěry Zemědělec (19.04.2024)
- Zachování starých hospodářských lesů podporuje biodiverzitu lesních organismů ve střední Evropě (19.04.2024)