Pekařství zahajují vánoční sezónu

Do Vánoc nezbývají ani dva měsíce, mnohá pekařství proto již zavádějí sezónní sortiment vánočního pečiva. Jedním z nich je i francouzské pekařství Paul, které sezónně zavádí tři nové varianty pečiva éclair. Co je to éclair?

Éclair je tradičním francouzským zákuskem, jehož historie sahá do druhé poloviny 19. století. Připravuje se z křehkého odpalovaného těsta v podlouhlém tvaru. Upečením se vytvoří v odpalovaném těstě dutinka, která se po vychladnutí bohatě naplní krémem. Francouzi tradičně používají vanilkový, kávový, čokoládový krém nebo šlehačkovou náplň. Horní stranu zákusku nejčastěji zdobí čokoládová či karamelová poleva.

Pekařství Paul zahajuje vánoční sezónu

České pobočky francouzského pekařství Paul v rámci vánoční sezóny zavádí tři nové varianty zákusku éclair. Pistáciový, lískooříškový a kokosový éclair.

Pistáciový éclair je plněn vanilkovo pistáciovým krémem a ozdoben pistáciovou polevou s křupavými kousky zelených oříšků. U lískooříškového éclair dominuje výrazná chuť oříškového krému doplněná oříškovou polevou. Poslední z trojice nových zákusků, kokosový éclair, vyniká bohatým kokosovým krémem a ozdobným posypem z kokosu.

Všechny tři varianty éclair budou v pekařství Paul dostupné v rámci sezónní nabídky od 6. listopadu do 26. prosince.

 

Autor: redakce

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info