Souhrn událostí uplynulého dne – 20.11. 2018

Změna klimatu nás již ovlivňuje, tvrdí letošní zpráva o životním prostředí

Změny klimatu v podobě sucha, přívalových dešťů či vichřic, ale třeba také letních smogů kvůli vlnám veder a odumírání smrkových lesů už nejsou pro Česko nejasným varováním – staly se realitou. To je hlavní zjištění aktuální Zprávy o životním prostředí ČR za rok 2017.

Středočeský kraj bude spolupracovat na projektech s univerzitou

Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU) pomůže Středočeskému kraji s projekty v dopravě, architektuře, vodním hospodářství či životním prostředí. Počítá se s tím v memorandu o spolupráci, které dnes podepsali hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) a rektor ČZU Petr Sklenička.

GfK: Kvalitní potraviny preferuje již 40 procent Čechů

Počet Čechů, kteří upřednostňují při nákupech potravin a drogerie kvalitu, roste. Jejich podíl se za posledních pět let zvýšil z 35 na 40 procent. Naopak podíl domácností, které preferují cenu nad kvalitou, v letech 2013-2018 klesl na 60 procent. Zvyšují se také ceny potravin a nápojů.

Rostliny odolné vůči suchu, hospodaření bez glyfosátu, lepší zdraví včelstev. Ministerstvo zemědělství vybralo výzkumné projekty na příští léta

Ministerstvo zemědělství vybralo 99 nejlepších výzkumných projektů, které finančně podpoří. Výzkumníkům na ně v roce 2019 poskytne 324 milionů korun. Do projektů zaměřených například na kvalitnější hospodaření, potírání afrického moru prasat nebo pěstování teplomilných rostlin vloží do roku 2025 celkem 1,4 miliardy korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info