Ředitelem německé pekárenské skupiny Lieken se stal Petr Cingr

Německá pekárenská skupina Lieken, patřící do skupiny Agrofert, má nového ředitele. Stal se jím Petr Cingr. Na post nastoupil 1. listopadu, kdy vystřídal dosavadního šéfa pekáren Lieken Hanse Matthijsse.

Nový výkonný ředitel Petr Cingr je místopředsedou představenstva Agrofertu. Zároveň stojí v čele společností Lovochemie a Preol, patřících do skupiny Agrofert a je prezidentem Svazu chemického průmyslu ČR. Ve vedení pekáren Lieken nahradil Hanse Matthjisse, který na postu ředitele působil pouze jeden rok.

Obměnou v nejvyšším managementu pekáren Lieken prošel také post finančního ředitele. Dosavadní finanční ředitelku Katrin Grunert-Jäger nahradil Andre Morthorst. Vedení se zároveň rozšířilo o novou pozici ředitele právního oddělení, kterým se stal Wolfgang Weiss.

Lieken prochází restrukturalizací

Pekárenská společnost Lieken patří k největším v Německu. Agrofert společnost koupil v roce 2013, kdy zaměstnávala přibližně čtyři tisíce zaměstnanců. Od roku 2015 probíhá ve společnosti restrukturalizace. Nyní v Liekenu pracuje necelých tři tisíce zaměstnanců. Bližší údaje o hospodaření společnost nesděluje.

Výměna vedení pekárenské skupiny Lieken pravděpodobně souvisí s hospodařením a probíhající restrukturalizací. Konkrétní informace se ale nepodařilo zjistit, neboť mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka situaci nekomentoval.

Cingr měl lobbovat za vyšší dotace

Nový ředitel společnosti Lieken Petr Cingr je v médiích spojován s navýšením limitů pro čerpání dotací velkými podniky. Podle zpravodajského serveru Euro.cz se měl v roce 2015 zasadit o dvojnásobné navýšení dotačních limitů v Operačním programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.

Ačkoliv se Andrej Babiš v tehdejší pozici ministra financí a vlastníka Agrofertu od jednání Cingra distancoval, mohl v konečném důsledku Penam využít stomilionovou dotaci na inovovanou linku pro výrobu toastového chleba.

 

Autor: redakce

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info