Souhrn událostí uplynulého dne – 26.11. 2018

Čeští zemědělci by se měli naučit plodiny i zpracovávat, říká eurokomisař Hogan

Čeští farmáři byli podle irského eurokomisaře pro zemědělství Phila Hogana, který odpovídal na otázky deníku Aktuálně.cz, na konkurenci z členských zemí dobře připraveni. Na druhé straně by jim prospělo, pokud by se více věnovali dalšímu zpracování zemědělských produktů.

Ve sklenících na Karvinsku za stovky milionů se už pěstují okurky

Společnost Farma Bezdínek začala pěstovat rajčata a okurky ve svých nových sklenících v Dolní Lutyni na Karvinsku. První vypěstované okurky se na pulty obchodů dostanou na přelomu roku. Práci tam už našlo 70 lidí.

SVS v areálu SAPA odhalila potraviny neznámého původu a nedodržování teplot

Státní veterinární správa (SVS) při společné kontrole s policisty, celníky a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí uskutečněné ve středu 21. 11. 2018 v areálu tržnice SAPA v Praze zjistila ve třech případech pochybení při přepravě masa a masných výrobků.

Lesníci vyrazí natřít stromy zapáchající látkou, smrčky a borovice už ale zloděje nelákají

Tisíce malých stromů natřou začátkem prosince lesníci ochranou látkou proti zlodějům. Ukradené stromky v teple začnou zapáchat. Ročně zloději podle mluvčí Lesů ČR Evy Jouklové ukradnou z lesa odhadem desítky až stovky stromků. Množství krádeží ale podle ní klesá.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info