Souhrn událostí uplynulého dne – 29.11. 2018

Šlechtitelská VESA eviduje vyšší poptávku pěstitelů po sadbě z ČR

VESA Velhartice, jeden ze dvou největších českých šlechtitelů brambor, registruje vyšší poptávku pěstitelů po kvalitní české sadbě. Je úspěchem, že se firmě daří držet stejný podíl ploch osázených českou sadbou, protože nabídka silných zahraničních firem, zejména nizozemských a německých, je obrovská.

Brazílie oznámila, že nebude v roce 2019 hostit klimatický summit

Brazílie včera oznámila, že v roce 2019 nebude hostit klimatický summit COP25. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na brazilské ministerstvo zahraničí. Od počátku příštího se prezidentského úřadu ujme nedávno zvolený krajně pravicový politik Jair Bolsonaro, který proslul mimo jiné i pro své kontroverzní názory na ekologii.

V Česku náhle uhynuly desítky koní, mohou za to jedovatá semena javorů

Suché počasí způsobilo, že bylo letos málo trávy, a tak se zvířata mohou napást i plodů, které se za normálních okolností mezi stébly ukryjí. Za větší výskyt otrav, které se objevily v průběhu podzimu, je zodpovědný javor klen, jehož nažky a semenáčky obsahují toxin hypoglycin A.

Veterináři chtějí udělat tečku za africkým morem prasat na Zlínsku. Veškerá opatření skončí v únoru

Veškerá mimořádná veterinární opatření přijatá v souvislosti s výskytem afrického moru prasat by podle ústředního ředitele Státní veterinární správy Zbyňka Semeráda mohla na Zlínsku skončit v únoru příštího roku.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info