Souhrn událostí uplynulého dne – 6.12.2018

Školkaři: ročně můžeme vypěstovat 300 mil. sazenic lesních dřevin

S nepříznivým vývojem kalamity v našich lesích stoupá i výměra holin což by v případě umělé obnovy lesa znamenalo i zvýšenou spotřebu sadebního materiálu. Sdružení lesních školkařů ČR, z.s. reaguje na stále častěji pokládanou otázku: „Kolik jsou naši lesní školkaři schopni připravit sazenic?"

KOMENTÁŘ: Jedno vejce za 10 korun? Zdražení nepřijde, chovy panikaří

Kdo někdy viděl klecový chov slepic, nepochybuje o tom, že od této praktiky je potřeba ustoupit. Chovat doma slepice „hlava na hlavě“ jako v současných velkochovech by jednoduše nikoho normálního nenapadlo, píše v komentáři člen skupiny NESEHNUTÍ Martin Hyťha.

SZPI zjistila dovozový květák s koktejlem pesticidů

V rámci cílených kontrol cizorodých látek v sortimentu čerstvého ovoce a zeleniny zjistila kontrola Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nevyhovující šarži čerstvého květáku ve velkoskladu společnosti BOVYS, s.r.o., Dědová 40, 53901 Dědová (provozovna Štoky 516).

Pivovary Lobkowicz Group loni vykázaly zisk 81 milionů korun

Pivovary Lobkowicz Group (PLG) se loni dostaly z předloňské 106milionové ztráty do zisku 81,3 milionu korun. Tržby za prodej zboží a služeb se zvýšily o dvě procenta na 1,2 miliardy korun. Společnost to uvádí ve své výroční zprávě, která byla dnes zveřejněná ve Sbírce listin.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info