Souhrn událostí uplynulých dní – 7.12. – 9.12.2018

Ministerstvo zemědělství podpoří v příštím roce údržbu a obnovu kulturních a venkovských prvků v krajině

Ke zvýšení turistické atraktivnosti, oživení a zachování charakteristického rázu vesnic je určen dotační program Ministerstva zemědělství (MZe) na údržbu a obnovu kulturních a venkovských prvků, který na rok 2019 nechal připravit ministr zemědělství Miroslav Toman. Mezi žadatele MZe v příštím roce rozdělí 30 milionů korun.

V Klementinu naměřili čtvrtý nejteplejší podzim za 244 let

Letošní podzim byl v pražském Klementinu čtvrtý nejteplejší od roku 1775, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svém webu. Průměrná teplota za období od začátku září do konce listopadu byla letos 12,2 stupně Celsia, zatímco průměr z let 1775 až 2014 je o 2,4 stupně nižší.

O zlatý pohár Pivex bude soutěžit 50 značek piv od 13 výrobců

Výrobci přihlásili do 27. ročníku soutěže balených piv Pivex 50 vzorků ze 13 českých průmyslových pivovarů. Je to o tři méně než loni. První kolo degustací začalo dnes ráno v Brně, druhé je naplánované na poslední lednový den. Pořadatelé soutěže to dnes oznámili novinářům.

Na plantáži v Chomýži denně vyřežou stovky vánočních stromků

Stovky vánočních stromků denně vyřežou a zabalí před blížícími se svátky na plantáži Přemysla Bači v Chomýži na Kroměřížsku. Prodej zahájili začátkem prosince, ceny budou letos podle Bači podobné jako loni. Největší zájem mají lidé o kavkazskou jedli, která zabírá podstatnou část plantáže.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info