Souhrn událostí uplynulého dne – 10.12.2018

Zemědělcům rostou náklady, vede to ke zdražování

Zemědělství je stále jedním z pracovně nejintenzivnějších odvětví a pokles nezaměstnanosti znamená nedostatek pracovní síly. Zemědělci tak musí platit vyšší mzdy za manuální práce. Platy traktoristů rostou dlouhodobě a i přes zvyšování hodinové odměny mají zemědělci problém najít dostatek pracovníků.

Potravinářská inspekce zakázala falšovaný „výběrový džem“

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Kaufland Česká republika v.o.s., aby neprodleně stáhla ze všech svých poboček falšovanou potravinou K-Classic Višňový džem výběrový.

Kontrola SVS odhalila nevyhovující prodej živých ryb a zkažené chlazené ryby

Státní veterinární správa provedla společnou kontrolu s policií v areálu tržnice An Dong v Praze Malešicích. Veterinární inspektoři u jednoho z prodejců zjistili, že uchovával k prodeji těla mrtvých nekuchaných sladkovodních ryb, které již vykazovaly známky smyslových změn.

Nový výzkum: emise metanu z hospodářských zvířat nemají žádný prokazatelný vliv na klima

Agrobiolog a vědecký výzkumník Dr. Albrecht Glatzle, autor více než 100 vědeckých prací a dvou učebnic, publikoval nový výzkum, který ukazuje, že emise metanu z chovu hospodářských zvířat nemají žádný prokazatelný vliv na klima Země. Neexistují podle něj pro to žádné vědecké důkazy.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info