Souhrn událostí uplynulého dne 12. 12. 2018

Ledový čaj Dobrá voda míří pod značku Toma, ta je na prodej

Karlovarské minerální vody musí převést výrobu ledového čaje Dobrá voda do závodu Toma, výrobek přejmenovat na ledový čaj Toma a celý závod Toma připravit k prodeji. Tuto podmínku stanovil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), aby mohly KMV koupit českou i slovenskou pobočku PepsiCo a přitom nenarušily hospodářskou soutěž.

I za zdravého psa se u veterináře zaplatí minimálně 1000 Kč ročně

I za zdravého psa zaplatí jeho majitel za veterinární péči minimálně tisíc korun ročně, v případě nemoci může vynaložit desítky tisíc korun. ČTK to řekla prezidentka Komory veterinárních lékařů ČR Radka Vaňousová. Komora nyní sdružuje více než 4000 soukromých lékařů, před necelým desetiletím v ní bylo o 500 zvěrolékařů méně.

Česko řeší, co s plastovým odpadem. Brzy jej nebude možné ukládat na skládky

Hromada plastových obalů, které se hrnou v Česku na trh, každoročně roste. Aktuálně jich na osobu připadá 21 kilogramů za rok. Během příštích několika let by se to mohlo změnit. Problémem je plastový odpad, který se donedávna ve velkém vozil do Číny. Ta už jej však nechce a na skládky brzy uložit nepůjde.

Zlatý důl v korunách. Sběrači vyrazili pro jmelí, lesníci posílili kontroly

Tuzemští lesníci už od listopadu posilují hlídky v českých lesích. Právě z nich totiž na adventní trh míří jedna ze žádaných komodit – jmelí, jehož sběrem si lidé mohou za hodinu přijít i na více než dva tisíce korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info