Souhrn událostí uplynulého dne – 20.12.2018

Nová vyhláška má omezit výsadbu smrků. Zdaleka nestačí, oponují ekologové

Ministerstva zemědělství schválilo vyhlášku, která omezuje pěstování smrků na nevhodných stanovištích a doporučuje druhově pestřejší a odolnější porosty. Slibuje si od ní rychlejší obnovu lesů postižených kalamitou.

Kaprova poslední cesta. Co se děje s rybou od výlovu až po vánoční prodej

Výlovy třeboňských kaprů pro vánoční trh začínají už v říjnu. Ryby třídí již při výlovu podle váhy a ošupení. Několik týdnů čekají kapři v sádkách v Třeboni, než je začnou zhruba týden před Vánocemi rozvážet kamiony po Česku. Třeboňští rybáři letos kapra zdražili o několik korun na 1 kg.

Sedláci dostanou varování před biotickými i abiotickými hrozbami

Čeští zemědělci dostanou příští rok další nástroj, který jim má pomoct při plánování zemědělských činností a rozhodování, jaká opatření na polích provedou. Tvůrci projektu InterSucho totiž pracují na dalším projektu, jehož výsledky budou od dubna prezentovat na webu agrorisk.cz.

České Vánoce jsou levnější než slovenské. Může za to růst mezd

Příjmy Čechů i Slováků v posledních letech rostly, a tak i Vánoce jsou pro průměrné domácnosti obou zemí „levnější“. Češi však ze vzájemného srovnání vycházejí přece jen lépe. Za vybraný koš vánočních produktů totiž zaplatí 35,5 procenta průměrné mzdy, zatímco Slováky stojí stejný nákup 42,9 procenta průměrné mzdy. 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info